اما بسته به وضعیت سازه، ممکن است روشهای دیگری از جمله تخریب انفجاری به کار روند. (در ادامه روشهای تخریب را کوتاه بررسی میکنیم)
تخریب ساختمان فرآیندی حساس و چند مرحلهای است که نیازمند برنامهریزی دقیق و رعایت اصول ایمنی میباشد. مراحل اجرای تخریب به شرح زیر است:
کار را خیلی سریعتر از زمان قرار انجام دادند. نسبت به بقیه قیمت و انصاف خیلی بهتری داشتند.
با توجه به اینکه کار تخریب ساختمان مخصوصاً تخریب دیوار یک کار بسیار تخصصی است استفاده از افراد ناآگاه یا به تعبیری کارگر ساده میتواند اثرات جبران ناپذیر مالی و جانی به همراه داشته باشد. از این رو استفاده از پیمانکاران آموزش دیده میتواند خطرات ناشی از تخریب دیوار دیوار را به صفر برساند. در تخریب دیوار ساختمان های قدیمی از آنجایی که ممکن است دیوار باربر باشد حتماً پیش از تخریب با یک کارشناس سازه مشورت کنید. دیوار باربر دیواری است که در ساختمانهای قدیمی حکم ستون سازه را دارد و وزن طبقه بالا را تحمل میکند. در نتیجه تخریب اشتباهی دیوار باربر منجر به تخریب سقف طبقه بالا خواهد شد و احتمال تخریب کلی ساختمان بسیار بالا خواهد بود. به منظور تخریب دیوار باربر حتماً باید از ستون موقت که اصطلاحاً به آن شمع گفته میشود با رعایت اصول سازه ای استفاده کرد.
تخریب ساختمان در بسیاری از موارد اولین قدم در اجرای یک پروژه ساختمانی است. کارفرمایان برای اصلاح نقشه و تغییر دکوراسیون دست به تخریب ساختمان میزنند. تخریب ساختمان به طور کلی شامل تخریب دیوار ، تخریب سقف و تخریب کف میشود. همچنین در برخی موارد شامل تخریب کلی تخریب ساختمان ساختمان به منظور ساخت ساختمان جدید است. ذکر این نکته الزامی است که هرگونه تخریب ساختمان به منظور اصلاح نقشه طراحی داخلی نیازمند مجوزهای لازم از شهرداری منطقه است. عمدتاً برای نوسازی ساختمان های قدیمی و یا بازسازی ساختمان نیاز به تخریب ساختمان به طور کلی و یا جزئی است. هدف از تخریب ساختمان برداشتن قسمت هایی از سازه است که نیاز به بهسازی دارند. توجه به اصول ایمنی حین تخریب مهمترین عاملی هست که هم کارفرما و هم پیمانکار باید به آن دقت کنند. در صورتی که اصول ایمنی حین تخریب ساختمان در نظر گرفته نشود جدا از خسارت های مالی ممکن است تخریب ساختمان منجر به خسارت های جانی شود که قطعاً جبران پذیر نیست و پای کارفرما و پیمانکار را به مراجع قضایی باز خواهد کرد.
عرض بنا : یکی از موارد موثر در تعیین نرخ حق بیمه تخریب،عرض بنا می باشد.
آیا قبل از شروع عملیات تخریب وسایل و تجهیزات لازم متناسب با محل و نوع ساختمان و روش تخریب تهیه شده است؟
آیا قبل از شروع عملیات تخریب در صورت نیاز به محدود یا مسدود نمودن پیاده روها و معابر عمومی مجاور ساختمان از مراجع ذیربط اجازه لازم کسب شده است؟
پیمانکاران تخریب باید پیش از آغاز عملیات، خطرات احتمالی را شناسایی کرده و راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از این خطرات ارائه دهند.
موقعیت جغرافیایی و شهری پروژه نقش مهمی در تعیین هزینه دارد. هزینه تخریب در شهرهای پرتراکم و گران مانند تهران، به دلیل چالشهای خاص، معمولاً بالاتر از مناطق روستایی یا شهرستانهای کوچک است.
مثلا هزینه تخریب ساختمان کلنگی خیلی کمتر از آپارتمانهای دو تا سه طبقه است.
هر کدام از این روشها و مراحل تخریب ساختمان و بنا هزینههای جداگانهای دارد که بهتر است قبل از انتخاب پیمانکار تخریب ساختمان به آن توجه کنید.
نوع مصالح تأثیر قابلتوجهی بر هزینه دارد. تخریب ساختمانهای بتنی و فلزی معمولاً دشوارتر و پرهزینهتر از سازههای آجری یا چوبی است.
تهیه تجهیزات ایمنی مانند کلاه، دستکش، ماسک و عینک محافظ.